Individuele begeleiding

Voor kinderen en adolescenten

Soms maak je dingen mee in je leven die je moeilijk een plekje kan geven, gebeuren er dingen rondom jou waar je geen vat op hebt of lukt het niet de dingen aan te pakken of in het leven te staan zoals je zou willen. Ook al voelt het niet altijd zo, toch is dat heel oké en ben je zeker niet de enige die hier wel eens tegenaan loopt.

Vaak kan je omgeving al een hele steun zijn bij hoe je je voelt en wat je doormaakt, maar soms kan het ook heel helpend zijn dat iemand die je niet kent, die niet betrokken is en niet oordeelt er van buitenaf naar kan kijken.

Individuele begeleiding kan allerlei vormen aannemen. Het kan gaan van praten tot tekenen tot spelen tot… En ja hoor, ook oudere kinderen en zelfs volwassenen mogen tekenen (en spelen) als ze dit willen! Elke sessie opnieuw bekijken we wat voor jou prioritair is om het over te hebben. Soms is er wat tijd nodig om dingen te benoemen of te durven vertellen. Niks moet, alles mag. Er wordt niet gewerkt met een rode balpen, er is geen juist of fout. Het is de bedoeling een plek te creëren waar je kan zijn wat en wie je wil. Er is ruimte en veiligheid voor talloze vragen.

Voor jongvolwassenen en volwassenen

Een behandeltraject bij een hulpverlener begint met een intakegesprek. In dit gesprek kunnen allerlei thema's aan bod komen: hulpverleningsgeschiedenis, relaties, gezin, klachten, vrije tijd, verwachtingen, enzovoort. De hulpverlener probeert in dit gesprek een algemeen beeld te krijgen van wie de cliënt is en zal hier een meer directieve houding hanteren dan in een reguliere sessie door vragen te stellen en te structureren. Als er zowel door cliënt en hulpverlener wordt beslist om een behandeltraject aan te gaan worden er verdere afspraken gemaakt rond het vervolg van het traject.

Tijdens de sessies helpt de hulpverlener om stil te staan bij de cliënt zijn pijnlijke zaken, probeert inzicht te krijgen in de gedachten en gevoelswereld van de cliënt en vastzittende processen terug te laten stromen. Daardoor ontdekt de cliënt wat hij of zij nodig heeft om verder te kunnen gaan. In gesprekstherapie staat het woord centraal al kunnen er ook meer ervaringsgerichte technieken aan bod komen.

Elke hulpverlener heeft zijn eigen stijl en legt zijn eigen accenten. Meer informatie vind je hiervoor bij team.

Hiervoor kan je terecht bij:

Chloë Denayer, Leen Stevens, Julie Michels, Lise De Rijcke en Joris Dergez: kinderen en adolescenten
Iliana Briers, Chloë Denayer en Joris Dergez: jongvolwassenen en volwassenen

Heeft u vragen? Wilt u een afspraak maken?