Eveline Vande Velde

Kinderwenscoach & consulent en creatieve therapie

eveline.vandevelde@zet117.be

ZET jezelf terug in je eigen kracht

Hallo, ik ben Eveline!

Ik ben maatschappelijk werker en familiaal bemiddelaar en reeds 10 jaar werkzaam in de sociale sector. Ik heb met verschillende doelgroepen gewerkt, maar de omgang met kinderen (en gezinnen) heeft altijd mijn voorkeur gehad.

Ik ben enerzijds kinderwenscoach & -consulent en ik geef ook creatieve therapie aan kinderen, jongeren en wensouders.

Ik heb er bewust voor gekozen om mij binnen het coaching- & begeleidingsaspect te beperken tot het coachen van wensouders. Het thema kinderwens is iets heel intiems, persoonlijks en vaak erg gevoelig en dient met de nodige voorzichtigheid, warmte en empathie te worden benaderd. Ik wilde me hier dan ook graag in specialiseren en volgde de opleiding tot Kinderwensconsulent bij Kinderwens Expertise Netwerk.

Ik ben zelf ook ervaringsdeskundige in de wereld van de wensouders en dat leerde me dat er nog maar erg weinig gespecialiseerde hulpverlening beschikbaar is voor deze doelgroep. Ik geloof zelf erg in de meerwaarde van een professional die ook aan de andere kant van de tafel heeft gezeten. Ik kan kennis en tools putten uit de verschillende opleidingen die ik volgde, maar ik kan ook ervaring putten uit mijn eigen achtergrond. Deze combinatie zorgt ervoor dat ik met de nodige empathie én kennis een veilig zorgtraject kan uitbouwen samen met wensouders.

Daarnaast geef ik ook beeldend creatieve therapie aan kinderen en jongeren. Beeldend creatieve therapie is een non-verbale ervaringsgerichte therapie waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende technieken uit de beeldende kunst, zoals tekenen, schilderen en boetseren. Het draait hierbij om de ervaring, om het 'doen', om het proces en dus niet om het resultaat.

Omdat ik zelf ook een creatieve persoon ben, volgde ik in 2016 de opleiding "Grafisch ontwerp" en illustreer ik onder meer geboortekaartjes en huwelijksuitnodigingen. Hier kan ik me helemaal in uitleven!

Heb je nog vragen? Neem dan zeker een kijkje onder Aanbod, want daar vind je onder andere wat uitgebreidere informatie terug over kinderwenscoaching en beeldend creatieve therapie. Je mag me natuurlijk ook steeds een mailtje sturen op [email protected].

Veel liefs,
Eveline

"Zoals verwacht, loopt alles anders"
- Berthold Gunster

Heeft u vragen? Wilt u een afspraak maken?