Contextbegeleiding

Vanaf het moment dat jullie kind geboren wordt, zijn jullie als ouders steeds op zoek naar antwoorden op vragen. Laten we ons baby'tje huilen als het weent, of bieden we onmiddellijk troost? Op welke manier reageren we op het opstandig gedrag dat onze peuter stelt? Wat betekent het gedrag van onze achtjarige zoon die geen huiswerk wilt maken en alleen maar buiten wilt spelen? Waarom reageert ons kind zo heftig als wij een grens stellen over schermtijd? En stellen we aan onze puberdochter beter strikte grenzen, of laten we deze grenzen eerder los?

In elke levensfase van jullie kind krijgen jullie met andere woorden te maken met thema's die bij de ontwikkeling van jullie kind horen. Hoewel er doorgaans veel mooie momenten zijn, confronteert elke levensfase jullie ongetwijfeld ook vaak met nieuwe vragen, uitdagingen en zorgen.

Meestal vinden jullie als ouders en kinderen samen oplossingen voor deze uitdagingen. Misschien zullen jullie als ouders bijvoorbeeld leren op welke manier jullie verbinding kunnen maken met jullie kind, in welke situaties jullie beter duidelijke grenzen stellen aan jullie kind, wanneer andere keuzes de voorkeur genieten, … . Ouder zijn is dus steeds een zoektocht.

Echter, soms kan het ook zijn dat de uitdagingen te groot dreigen te worden. Jullie hebben al zo veel geprobeerd, maar niets lijkt te werken. Uiteindelijk raken jullie misschien verzeild in toenemende zorgen over wat er aan de hand is, neemt de onzekerheid over jullie aanpak toe, groeit het aantal conflicten met jullie kind en raakt jullie batterij als ouders leeg.

Herkennen jullie jezelf? En willen jullie terug met plezier ouders zijn en samen met jullie kind op pad gaan? Dan zoeken we door middel van gesprekken graag samen uit wat er achter het gedrag van jullie kind schuilgaat en welke krachten en hulpbronnen er binnen jullie context zijn. Vervolgens kunnen jullie met gerichte opdrachten thuis samen aan de slag gaan. En zo zoeken we stap voor stap samen uit hoe jullie binnen jullie context terug op weg gezet kunnen worden.

Hiervoor kan je terecht bij: Lore Evens

Heeft u vragen? Wilt u een afspraak maken?